Te magad vagy a boldogság! Avagy….

Szóval az ember csak úgy van

Újabb buzi nyállazós cikk? A fenét pedig már azt hittétek.
Mostanában beszélgetek ilyen érzelgős témákról aki ismer tudja, hogy van egy ilyen oldalam csak nem nagyon mutogatom. Szóval a lényeg hogy arról dumáltunk, mi a fene is az a boldogság…Mármint sportoló szemmel.

A Boldogság az a meleg érzés amit gyerekként akkor érzünk mikor szüleinkhez és szeretteinkhez közel vagyunk. Ahogy növekszünk és különböző elvárásoknak megtanulunk megfelelni, ezeknek a dolgoknak a teljesítése, elvégzése boldogsággal tölt el minket.

A sport és a mozgás szeretetét valószínűleg genetikailag örököljük (milyen baromi ironikus vagyok ma hogy a mozgás szeretetéről írok) Amikor elkezdünk sportolni esetleg versenyezni akkor az elért eredmények hatását érzelmileg hajlamosak vagyunk túlreagálni ez lehet egyfajta mentális hiperkompenzáció is. Ez a túlreagálás két végpontja a fanatizmus vagy éppen a faszom húzom az egészbe érzés Egy igazi sportoló ezen skála két pontján mozog. Ha őszintén magunkba nézünk be kell vallani magunknak, hogy az ember nem mindig motivált abban amit tesz és egy átlag sportoló nagyon nehezen kerül abba a mentális állapotba, hogy úúúúristen én azonnal szétszedem a világot. De ha valakinek mégis sikerül az ezzel a hozzáállással és kemény munkával meg tudja alapozni a sikerét.

De mi van akkor amikor egy már sikeres sportoló tekint vissza, hogy egy kicsit elszámoljon magával? És itt nem magamra gondolok hanem nálam sokkal nagyobb eredményesebb sportolóra. Na erről szólt a beszélgetésünk tegnap és tudjátok mire jutottunk? Önmagában a sport nem lehet kiteljesedés de egy eszköz lehet a kiteljesedésre de csak akkor lehet eszköz a kiteljesedésre amikor arra akarod használni, hogy kiteljesedj általa. Íjj jól megcifráztam ma várjunk szóval ugyanezt magyarul:

Ha az egész életedet feltetted egy sportra és az életed csak egy bizonyos cél körül lebeg az egy csodálatra méltó dolog mert kevés olyan ember van aki erre képes. UGYANAKKOR!! Ha annyira eltorzult már az ember értékítélete, hogy képtelen objektíven látni a dolgokat és egy darab külső kontrollja sincs. Akkor beleragad egy idealizált világba az élet meg elhúz mellette a fenébe. Ilyenkor próbál az ember visszanézni és elszámolni magával keresni azokat a pontokat amiért megérte.

Szóval innen a cím, hogy te magad vagy a boldogság mert ezeket a dolgokat a saját életedben saját magadnak határozod meg. Végül még annyit elmondanék, hogy az ember életében hatalmas faktor a szerencse! Szóval nem alapozhatsz mindent a sport teljesítményedre bármilyen jó is vagy mindig kell, hogy legyen a b és c terved is de ha ezek a tervek szisztematikusan vannak felépítve akkor az életed egy olyan irányba tudják vinni ahol te optimálisan kevesebb megpróbáltatás árán szerezheted meg a boldogságod eszközét legyen az bármi is.

Mi ez ha nem motiváció?

Hozzászólások
Közzétéve:
Blog kategóriába sorolva