Hibák

Hát azért nem volt ezer éve blog bejegyzés mert:

  1. Egy lusta geci vagyok éjszaka írni.
  2. Annyira összejöttek itt a dolgok, hogy néha magamat se találom

Na szóval, Van az úgy, hogy az ember hibázik a szótár szerint egészen pontosan:

“Tökéletlen helyzet vagy hiányos állapot, ami egy korábban okozott hatás, elvégzett művelet, elkövetett vagy elmulasztott tett, bekövetkezett esemény eredménye”

Tökéletlen helyzet? Vagyis nem a korábban elvártakhoz vagy óhajtottakhoz passzoló helyzet. Szóval igazából vannak valamiféle elvárások. Ezeket az elvárásokat az diktálja, hogy mi szerepet vállalunk egy csoport tagjaként. Egyéni akaratból vagy társadalmi kényszer hatására. A szerepünk, egy pszichológiában jól leírható meghatározott egység ugye? Pl: Családanyák vagyunk Ahhoz hogy társadalmi szinten megfelelő családanyák legyünk.De e mellett rengeteg egyéni individumot is magunkban hordozunk. Pl.: Van az anyaságról egy elképzelésünk, vagy az életről, vagy akármi faszom.
Na most hibákat akkor követünk el amikor egyik vagy másik társadalmi vagy egyéni elvárást előtérbe vagy háttérbe helyezzük a másikhoz képest.

Bonyolult mint a fene mi?

Leegyszerűsítem: Nem tudsz jól dönteni! Csak a megítélés viszonyában más helyzet áll elő.
Fogsz “rosszul” dönteni. És a cikk lényege nem az, hogy valami álpszichológiai baromsággal megnyugtassalak. Pont ellenkezőleg valódi pszichológiai és szociológiai eszközökkel próbállak rávezetni a logikus gondolkodásra, drága olvasó
Az ember mindig a helyzetéhez mérten próbál dönteni és ha már döntesz, a legjobb ha vagy teljesen érzelemből teszed, vagy teljesen logikából. Ne keverd a kettőt mert sosem lesz vége a kétségeknek. A kétségekkel próbáljuk a saját szorongásainkat feloldani amit a hiba elkövetése hagyott bennünk. Ésszerű hát a saját hibáinkat nem kudarcként kezelni.

Hogy mi is a kudarc arról írok majd a folytatásban.

Hozzászólások
Közzétéve:
Blog kategóriába sorolva