Szóval ott tartottunk, hogy megvolt az első nyújtás órám Igen egy egész óra volt, Igen a cutlerben és igen volt segítségem.


Mivel az okjs vizsgához szükséges gimnasztika tanulást az elsők között kummantottam el.
Annyi gyakorlati tapasztalatom volt a nyújtásról mint Győzikének a német nyelvről ( Akit egyébként innen is puszilok mert követ facebookon ) Ha már itt tartunk kövess te is kedves olvasó.
 

Kicsit elkalandoztam, szóval Már az első óra szenvedés után éreztem, ez egy elég frankó dolog amúgy. Elkezdtem beleásni magam a témába. Nyilván mint a sport többi dolgát. Ezt is csak korlátozottan magamhoz képest tudom csinálni segítséggel. De mi az ami miatt annyira megfogott? Akik ismernek tudják, hogy én azon az állásponton vagyok, hogy ami faj az használ is. Mert a szervezetet így mozdítja ki a komfortzónájából. Visszatért a szakma iránti alázatom. Rájöttem van még hova fejlődni elméleti szinten. Rájöttem, hogy a bénult testem nem különbözik annyira az átlagtól mint ahogy én azt gondoltam.

És az eredmény:

Kevesebb mint egy hónap után újra tudok nyújtott térdel állni!


jó még ha jól saccolom vagy 4-5 fok híja van.
Akkor is hatalmas eredmény. Mert ezt utoljára 18 éves koromban műtét után tudtam megtenni.

A továbbiakban szeretném minél tökéletesebbre fejleszteni a lazaságot.

Nyugodjatok meg nem leszek b_zi ezzel párhuzamosan visszatérek az erőemelő alapokhoz. És reménykedem a neurológiai szintű javulásban is.

Konklúzió 

Átlag embereknek: A testedet karbantartani külön meló ha van valami mozgásszervi bajod mielőtt orvoshoz mennél szánj időd magadra és kérd ki edző véleményét. 

Sérülteknek: A fejlődés létezik de tenni kell érte! Keressetek meg.